ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται διαρκώς, με την χώρα μας να είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία των νέων, σύμφωνα με έρευνες. Η αβεβαιότητα και η επαγγελματική ανησυχία για όλους τους νέους κυριαρχεί.

Κάθε νέος πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά την επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης.

Ποιά είναι όμως τα επαγγέλματα του μέλλοντος?

  • ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ είναι ανάμεσα στα πρώτα στη λίστα ,ιδιαίτερα οι νοσηλευτές ,και οι φυσικοθεραπευτές έχουν αυξημένες πιθανότητες για θέσεις εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για την διαιτολογία, διότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν επιτρέπουν σε πολλούς ανθρώπους να ασχοληθούν με την διατροφή τους και την υγεία τους και έτσι οι συμβουλές και η βοήθεια των ειδικών είναι στις πρώτες προτεραιότητες.
  • Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ είναι ένας από τους βασικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και προσφέρει έδαφος για επαγγελματική αποκατάσταση.
  • ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ σε όλους τους τομείς αποτελούν καλή επιλογή διότι είναι ένας από τους βασικούς εργοδότες της χώρας μας και δημιουργεί τις περισσότερες θέσεις εργασίας.

    Οι νέοι λοιπόν που θα κάνουν τις σωστές επιλογές σύμφωνα με τον παλμό της αγοράς εργασίας, έχουν περισσότερες πιθανότητες για επαγγελματική αποκατάσταση και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.